19:00

Frövi IK

Referat: HOIF - Frövi IK

3p in på kontot
Frövi får en kanonstart i bortamatchen mot HOIF då laget direkt i första spelminuten rullar upp ett anfall på högerkanten som sedan resulterar att Johannes får bollen, efter att Höijer pressat en HOIF-back till ett misstag, och sedan enkelt rullar in bollen i nät och det står 0-1. FIK fortsätter att trycka på och i spelminut 5 tvingas HOIF styra bollen till hörna efter att Stoffe testat ett skott. Ili slår hörnan och Hultman möter upp och styr in bollen i nät och FIK utökar till 0-2. FIK fortsätter att spela offensivt och i minut 6 kommer Höijer upp på högerkanten efter fint framspel av Holmén men HOIF reder ut situationen. Minuten senare kommer Kevin med fart på mittfältet och gör en instickare mot Höijer men istället för farlig målchans kom en signal för offside. I minut 10 spelar Höijer fram Kevin, i ett bra läge, som testar ett skott som gick strax över ribban. I minut 12 gör Ili ett inspel från kanten mot Johannes men målvakt är med och reder ut situationen. Ili visar upp en härlig inställning och FIK-publiken jublar när han i minut 13 gör en glidtackling av hög klass. I minut 14 spelar Holmén till Hultman som avslutar med ett skott som målvakt räddar till en hörna. Det blir tilltrasslat framför mål på hörnan men ingen FIK:are får in bollen. I minut 15 försöker HOIF att göra en omställning men Calle i backlinjen är stark och täcker ut bollen till inspark. FIK har några fina anfall närmaste tre men inga farligheter då sista passen blir malplacerade. I minut 21 sliter Ili på mitten och spelar sedan en djupledsboll mot Kevin och det blir farligt men HOIF reder ut farligheten. I samma spelminut testar Höijer ett skott som hemmalagets målvakt räddar. I minut 22 spelar Holmén fram Höijer på högerkanten som spelar en instickare mot Johannes men en back får på långa benet och avvärjer ett bra FIK-läge. I minut 23 lyfter HOIF bollen mot boxen och Calle nickar bort men får sig också en hockeytackling och behöver behandlas i en stund men följd 3 min avbrott. Efter avbrottet får HOIF ha mer bollinnehav då FIK börjar avvakta i spelet. HOIF skapar några anfall inkl får med sig någon hörna men är aldrig riktigt nära att näta. Det dröjer till minut 32 innan nästa FIK-chans och det är Hultman som väggspelar med Ili med målvakt rusar ut och hinner plocka bollen. Nästa farlighet kommer i nästa spelminut med Ludde gör en fin benparad på HOIF-skottet. I minut 34 kommer FIK i ett bra läge på mitten med sista passet går inte fram. Johannes kommer på kanten i minut 38 och gör ett instick i boxen men en HOIF-tå säkerställer att bollen inte når fram till FIK:are i bra läge. I minut 41 testar HOIF ett längre inlyft i boxen men Ludde är med och greppar säkert bollen i luften. I minut 42 får HOIF en hörna efter lite slarv i FIK men hörnan blir aldrig farlig. I minut 43 kommer Kevin in i boxen på högerkanten och trycker iväg en högerbössa men boll smet utanför mv:s högra stolpe. Två minuter senare är det återigen Kevin som får ett bra läge men målvakt räddar till hörna. I minut 45+1 vräker Höijer iväg ett bra skott som mv räddar med följd att Hultman får chansen att näta på returen men mv räddar skottet. I spelminut 45+2 gör Ili ett inlyft i boxen som Hultman nickar men boll strax över ribban. I minut 45+3 slår Ili in en frispark i boxen som Johannes nickar men bollen går på fel sida om stolpen. FIK ledning i paus med 2-0.
I andra halvleks andra minut kommer Johannes in i straffområdet men en hemmaback avvärjer och FIK får en hörna som blev resultatlös. I minut 48 testar HOIF ett instick men Ludde är med och greppar bollen. I minut 49 gör Erik en fin crossboll som Holmén tar ned och spelar vidare mot Höijer men HOIF reder ut farligheten. Ili kapas 15m utanför straffområdet i minut 52 och FIK får frispark i ett bra läge. Kevin tar fram högersläggan och skruvar upp bollen i målvakts högra hörn och FIK utökar ledningen till 0-3. Några minuter senare lyfter Holmén en långboll som Hultman möter med vänsterfoten men avslutet, inne i boxen, gick över. FIK rullar fin fotboll i minut 57 som tvingar HOIF att kapa Manuell lite väl fult som medför att Manuel tvingar utgå. I minut 58 slår Ili en hörna mot bortre där Stoffe finns men inget mål. I minut 60 spelar Johannes bollen till Kevin som avslutar med skott mot mål men bra räddning av hemmalagets målvakt. I minut 62 lyfter HOIF in en frispark men Jesper är stark i luftrummet och nickar säkert bort bollen. I minut 65 spelar Anton fram Höijer som spelar vidare till Kevin som avslutar med skott inne i boxen men återigen fin räddning av målvakt. I minut 66 testar HOIF ett skott men boll en bit utanför. HOIF skapar några halvchanser men nästa farlighet är Frövis men Shafici får inte på huvudet på Kevins inlägg. FIK får en frispark i minut 71 efter att Shafici tacklas. Ili slår frisparken och det blir farligt men boll går förbi alla och HOIF får inspark. I minut 74 slarvar FIK i backlinjen och HOIF reducerar till 1-3 efter ett skott inne i boxen. I minut 75 spelar Hamodi fram Kevin men skott räddas av målvakt. I minut 79 spelar Hamodi återigen fram Kevin som rundar utrusande målvakt och rullar sedan in bollen och FIK utökar till 1-4. Tre minuter senare får HOIF ett bra frisparksläge. Frisparksskytten tar sats men vill för mycket och boll minst 20 meter utanför. I Minut 82 passar Johannes till Anton som gör ett högerinlägg in i boxen där flera FIK:are finns men inget mål. I minut 87 får HOIF till en omställning som medför att Ludde rusar ut men en HOIF:are får på någotsätt med sig bollen då den stutsar på ett FIK-ben och placerar sedan bollen i FIK-målet och ställningen är 2-4. Minuten senare gör Shafici ett fint högerinlägg men bollen går förbi flera FIK:are. I Minut 90 får FIK ett bra frisparksläge på offensiva vänsterkanten. Johannes tar frisparken och placerar bollen fint i målvakts vänstra hörn och FIK utökar ledningen till 2-5. I minut 90+1 testar HOIF ett inlyft i boxen men Ludde är säker och går ut och greppar bollen och kort därefter kommer slutsignalen.
Rättvis seger till Frövi och 3 poäng in på kontot.